Hulpmiddelen doneren of afnemen

Hulpmiddelen doneren

We staan open voor het ontvangen van hulpmiddelen van mensen, zoals incontinentiemateriaal, verbandmiddelen, continentiehulpmiddelen en diabetesmaterialen. Wat betreft de logistiek, indien gewenst kunnen we voorzien in een rolcontainer waar patiënten deze hulpmiddelen kunnen deponeren. Vervolgens kunnen we deze containers eens per twee weken of maandelijks (afhankelijk van de hoeveelheid geretourneerde producten) komen ophalen.

Hulpmiddelen afnemen

Willen jullie bijdragen aan het verminderen van verspilling van hulpmiddelen? Dat kunnen jullie doen door deze materialen bij ons af te nemen voor een fractie van de inkoopprijs. Omdat we nooit weten wat we binnenkrijgen en hoeveel, kan dit nooit een vervanging zijn van jullie inkoopbeleid. Jullie doen mee uit solidariteit en omdat jullie circulariteit een warm hart toedragen.

Hulpmiddelen Heruitgifteproject

Jaarlijks wordt er meer dan miljoenen euro’s aan hulpmiddelen, zoals incontinentiemateriaal, verbandmiddelen, continentiehulpmiddelen en diabetesmaterialen weggegooid.

Het hulpmiddelen heruitgifteproject is een circulair initiatief waarbij geretourneerde hulpmiddelen via apotheken, zorgorganisaties of individuen worden ingezameld en opnieuw ingezet binnen de zorgsector.

Met verbeeldingskracht maken we de wereld mogelijk.

De Visie van Johanna

Minder verspilling en meer impact

Onze missie is het verminderen van verspilling, maar ook het beter in kaart brengen hiervan via onze campagne #ditisdeprijs. Hierbij houden we de cijfers bij van wat er is opgehaald en teruggebracht naar de zorg, evenals de impactcijfers van de ecologische voetafdruk. Dit doen we om sterk te staan in onze afspraken met zorgverzekeraars, zodat we met dit project echt impact kunnen maken en verandering teweeg kunnen brengen.

Hulpmiddelen opgehaald
0
Hulpmiddelen uitgegeven
0
Geld bespaard (in €)
0
Impact op CO2 uitstoot (in kg)
0

Pilot Bergen op Zoom

Het Hulpmiddelen Heruitgifteproject begon bij Service Apotheek Bergen op Zoom, die als eerste geretourneerde hulpmiddelen opsloeg en samenwerkte met andere zorgverleners om deze producten opnieuw te gebruiken.

Het RIVM heeft in opdracht van het ministerie van VWS initiatieven geïnventariseerd die verspilling van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen tegengaan. Binnenkort is een factsheet beschikbaar via onderstaande button, zodat andere organisaties deze werkwijze kunnen overnemen.

  • Email
  • WhatsApp
× Verstuur

Onszelf uitdagen is een weg die de moeite is om te verkennen.

De Visie van Johanna